Mustla peatänava on taas vallutanud päkapikud

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulupilt sai viimase lihvi pärast ülesriputamist.
Jõulupilt sai viimase lihvi pärast ülesriputamist. Foto: Alar Karu

Vahvaid tegelasi, kes mustlalastel silma peal hoiavad, võib leida nii hambakliiniku, vallamaja, raamatukogu, bussijaama kui kohviku eest. Kui eelmistel aastatel valvas vallakeskuse elanike rahu kurikuulus natsijõuluvana, siis sel aastal tervitab möödujaid õuna hoidev Lumivalgeke.

Iselaadi jõulukaunistused pakuvad Mustlas silmailu juba kolmandat aastat. Otsa tegi lahti skulptor Mati Karmin, kes Tartu kõrgema kunstikooli tudengitega päkapikud peatänavale seiklema paigutas. Teisel aastal seltskonnaga liitunud jõuluvana on ametit vahetanud ning teenib nüüd valda esindusliku Mulgi mehena. Sellena on ta kohtunud rahvaga näiteks suvisel Mulgi laulu- ja tantsupeol.

Sel talvel polnud Karminil ja tema jüngritel kahjuks mahti enam Mustlasse meisterdama tulla ning kaunistamise võtsid õpetaja Kälina Savka eestvedamisel üle Tarvastu muusika- ja kunstikooli õpilased.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles