Kõpu vallajuhi juhtumi uurimine on lõppenud, süüdistust ei ole

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Kiviloo
Tõnu Kiviloo Foto: Elmo Riig / Sakala

Kõpu vallavanema Tõnu Kiviloo paariks ööpäevaks trellide taha viinud korruptsiooniasi on jõudnud staadiumisse, kus uurimine on lõppenud, aga süüdistust pole esitatud.

Jaanuari keskel avalikuks saanud uurimises on kohtueelne menetlus lõpetatud, kuid kohtusse pole materjale saadetud. Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõuniku Kristina Kostina teatel on toimik antud Tõnu Kiviloo kaitsja kätte.

Seda, kas süüdistuse esitamine võib veel ees olla või kas asi üldse kohtusse jõuab, prokuratuur ei kommenteerinud.

Kidakeelseks jäi eile ka Tõnu Kiviloo, kes lausus, et süüdistust pole talle esitatud ning toimikuga ta kursis ei ole. «Sellega tegeleb advokaat,» lisas ta. Kes on see advokaat, ei avaldanud eile ei Kiviloo ega prokuratuur.

Sakala palvel oma kaitsjalt ise kommentaari küsinud Kiviloo vahendas, et jurist talle antud materjalides mingit kohtuasja ei näe ning on valmis juhtunut selgitama siis, kui selgub, kuidas protsess edasi kulgeb.

«Mina olen endas igal juhul kindel,» lausus Kiviloo. Ta andis mõista, et juhul kui prokuratuuril oleks põhjust süüdistust esitada, oleks seda ka tehtud. «Meie siin valmistume igal juhul praegu jõuludeks,» lisas ta.

Keskkriminaalpolitseis alguse saanud korruptsioonikuriteo uurimine sai avalikuks tänavu 14. jaanuaril, kui tööpostile teel olnud Tõnu Kivilood ootasid vallamaja ukse ees politseinikud, kes ta endaga kaasa viisid. Seejärel otsiti läbi vallavanema kabinet ning teda ennast hoiti kaks ööpäeva politseimajas kinni.

Seejärel ta vabastati ning ta võis oma tööd edasi teha. Uurimine aga jätkus. Oktoobris vastas Kristina Kostina Sakala järelepärimisele, et keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo saatis kriminaalasja prokuratuuri. «Prokurör tutvub materjalidega ning otsustab edasise menetlusliigi. Süüdistust ei ole praegu kellelegi esitatud,» ütles ta.

Prokuratuuri teatel on Kivilood kahtlustatud tehingutes endaga seotud ettevõtetega. Seaduse järgi on see toimingupiirangu rikkumine. Mis toimingud ja periood täpselt sihikul on, pole avalikkusele teada antud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles