Arstiabi astub homsesse

, 18-aastase kogemusega tervishoiujuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülle Lumi
Ülle Lumi Foto: Erakogu

KÄESOLEV ARTIKKEL on inspireeritud kolmest küsimusest, mille ühel päeval esitas kaks inimest. Kui kaugele on jõutud Viljandisse uue perearstikeskuse ehitamisega? Kas Viljandi saab ikka Euroopa fondist raha? Mis sellest haigla ehitamisest kuulda on?

Esmatasandi tervishoiuteenuste osutamine on tervishoiusüsteemis võtmefunktsiooniga, sest kuni 80 protsenti igas elueas inimestest kasutab tervisehädade korral just neid. Esmatasandi õlul lasub suuresti ka haiguste ennetus ja tervise­edenduse eesmärk: suurendada tervena elatavate aastate arvu. Seega on tänapäevase tervisekeskuse rajamine otsene investeering inimesse.

VILJANDIS ON 16 perearsti­praksist ja enamikus neist töötab arst koos õega. Meie perearstide suurim probleem on nõuetele mittevastavad tööpaigad ja nende killustatus. Selleks et arstiabi Viljandis edasi areneks, tuleb lisaks uue haigla kontseptsioonile rääkida moodsa esmatasandi keskuse rajamisest kesklinna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles