Käsipallurid rõhuvad hooaja eel vastupidavusele

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Kuigi Eesti käsipalli meistrivõistlusteni on jäänud vaevu kuu, ei kiirusta Viljandi HC meeskond saalitreeningutega, vaid rõhub veel paar nädalat üldfüüsilisele ettevalmistusele.


«Püüame suurendada vastupidavust,» lausus meeskonna treener Lembit Nelke. Pelgalt jooksutreeningutele mehed siiski keskendunud pole: möödunud pühapäeval jahutasid nad pallimängukirge Põlvas peetud rahvusvahelisel mõõduvõtul.

Tugevatasemelisel Põlva karikaturniiril tegid võõrustaja rollis olnud valitseva Eesti meistri Põlva Serviti ja Viljandi HC kõrval kaasa eelmise hooaja Venemaa ja Läti meistrivõistlustel hõbeda pälvinud Peterburi Neva ja Dobele Tenax.

Täisedu, kolme võiduga võttis Põlvas võõrustajate ees turniirivõidu Venemaa meeskond. Viljandi HC sai Serviti järel kolmanda koha. Kolmandat kohta otsustavas võitluslikus mängus teenisid Viljandi mehed lätlaste üle 26:23 võidu.

«Ehkki olime enne Põlvat teinud vaid ühe saalitreeningu, näitasime lätlaste vastu võitluslikku mängu,» nentis Nelke ja lisas: «Ei saa öelda, et tegemist oli nõrga vastasega.»

Praegu on hooajaks valmistuva Viljandi võistkonna mänguvorm juhendaja hinnangul siiski nigel. «Kui sööt liigub veel kuidagi, siis vise on täitsa paigast ära,» tunnistas ta. «Palli on meil aega pilduda septembrist maini. Praegu kasutame ära võimalust õues toonust koguda, et suudaksime ka kevadel konkurentsivõimelist mängutempot hoida. Ära proovitud värk — samuti talitasime ka mullu.»

Algavale hooajale läheb Viljandi HC vastu samas koosseisus, millega eelmise hooaja lõpetas. «Lahtine on praegu ainult Taavi Tibari saatus: pole selge, kas ta läheb aega teenima või mitte,» nentis treener.

Meeskonna hooajaeelsesse ettevalmistusse kuulub veel ka üks turniir: augusti viimasel nädalavahetusel osaleb ta «Tallinn Cupil».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles