Äriküla inimesed püüavad elada oma küla nime vääriliselt

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hea, et Kütti-Ritsu talu peremehe Heilo Sossi jõud vanadest veneaegsetest masinatest üle käib, sest neid tuleb alatasa kõpitseda.
Hea, et Kütti-Ritsu talu peremehe Heilo Sossi jõud vanadest veneaegsetest masinatest üle käib, sest neid tuleb alatasa kõpitseda. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ärikülas on ikka tegusaid inimesi elanud. Küla nimigi pole juhuslik, vaid pärand nondest aegadest, kui seal kandis kohtusid eesti kaupmehed läti ja Peip­si-taguste vene kaupmeestega.

Kauplejaid leiab sellest Karksi vallas, üsna Läti piiri lähedal asuvast paigast praegugi. Ühe sellise õuel paistavad tihedas lumesajus läbi kasvuhoone klaasseinte kõikvõimalikku värvi suureõielised lilled. Need on gerberad.

«Äritegemisest pole siin muidugi juttu. Aga ära elab,» sõnab ettevõtja Mart Paju, kes on üle 20 aasta lõikelilli müünud. Ta kutsub külalised jaheda talvise ilma käest kasvuhoonesse, et oma kollektsiooni tutvustada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles