Torti mekkis paarsada loodusesõpra

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aimla looduskeskuse tordid teel lauale. Esiplaanil kannavad Kadri (vasakul)
ja Mari Maala kukeseene-napooleoni, millest pool on külalistele juba
laiali jagatud. Tagapool on Mihkel ja Anne Maala magusa vaarikakoogiga.
Aimla looduskeskuse tordid teel lauale. Esiplaanil kannavad Kadri (vasakul) ja Mari Maala kukeseene-napooleoni, millest pool on külalistele juba laiali jagatud. Tagapool on Mihkel ja Anne Maala magusa vaarikakoogiga. Foto: Liisi Seil

Looduskaitse sajandaks aastapäevaks valmistatud kukeseene-napooleonitort meelitas laupäeval Viljandimaa looduskeskustesse üle kahesaja huvilise, kes kõik said küpsetisest maigu suhu.


Riigimetsa majandamise keskuse (RMK) Aimla looduskeskuse juht Mihkel Maala ütles, et inimeste huvi aastapäevaürituse vastu oli ootamatult suur. Laupäeval käis Aimla looduskeskuses umbes 130 inimest. Enamik oli kohale tulnud just omapärase tordi ja looduskaitse juubeli tähistamise pärast.

«Torti jagus kõigile,» lausus Maala. «Viimased külalised lahkusid kolmveerand kuus ja siis jäi üks tükk veel mullegi maitsta.»

Samamoodi jätkus kõigile magusat vaarika-purukooki, mida eelistasid nooremad külastajad.

«Päev täitis täiesti oma eesmärgi, milleks oli looduskeskuse ja selle tegevuse tutvustamine. Paljud inimesed olid siin esimest korda ning said nüüd lähemalt teada, mis siin toimub,» rääkis Mihkel Maala.

Looduskeskuse juht lisas, et on väga tänulik oma perele, kes aitas tal selle rahvarohke üritusega toime tulla. Lisaks abikaasa Annele lõid tordijagamisel kaasa tütred Kadri ja Mari.

RMK Soomaa teabepunktis käis laupäeval ligi sada inimest. Külastusjuht Rait Partsi sõnul oli seda veidi vähem, kui esialgu arvati, kuid ilmselt peletasid Soomaa kohal tiirutavad tumedad äikesepilved ja vihmasabin mõne külalise eemale.

«Torti oli piisavalt ning veidi said seda ka järgmisel päeval tulijad. Üle midagi ei jäänud, nii et tellitud oli täiesti optimaalne kogus,» kinnitas külastusjuht.

Soomaa teabepunkti külaliste hulgas oli ka neid, kes astusid sinna sisse juubelist midagi teadmata. Nendele tuli tükike sünnipäevatorti meeldiva üllatusena. Paljud olid rahvuspargi tee aga just kõnealuse ürituse pärast jalge alla võtnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles