Valklas jänni jäänud riik otsib Jämejalalt tuge

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selle, kuhu täpselt uued majad Jämejalal kerkivad, peab määrama äsja Viljandi vallavalitsuses algatatud detailplaneering. Esmajoones peetakse silmas haiglakompleksi läänepoolses küljes kuusehekiga piiratud tühja platsi, aga ka sealsamas olevat vana õunaaeda.
Selle, kuhu täpselt uued majad Jämejalal kerkivad, peab määrama äsja Viljandi vallavalitsuses algatatud detailplaneering. Esmajoones peetakse silmas haiglakompleksi läänepoolses küljes kuusehekiga piiratud tühja platsi, aga ka sealsamas olevat vana õunaaeda. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandi haigla plaanib Jämejalal püsti panna erihooldust vajavatele inimestele mõeldud hoonekompleksi. Esiteks parandatakse nii teenuse kvaliteeti ning teiseks antakse oma panus riigi roolitud ümberkorraldustesse.

Harjumaal asuv Valkla hooldekodu sattus üle-eestilise ajakirjanduse huviorbiiti pärast seda, kui Eesti Televisiooni saade «Pealtnägija» oli mullu sügisel rääkinud, kuidas sinna kohtuotsusega ööpäevaringsele erihooldele määratud psühhiaatrilise diagnoosiga inimesed kipuvad põgenema ning külvavad vabadusse pääsenuna ümbruskonna elanike seas hirmu ja segadust. Väidetavalt tuli ette ka rünnakuid.

Valkla kodu ei panda kinni

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles