Ülepääs Põltsamaale sulgub

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu tavapäraselt Viljandist Põltsamaale startiv buss number 23 teeb varsti sellesse sihtkohta sõitmises pausi.
Praegu tavapäraselt Viljandist Põltsamaale startiv buss number 23 teeb varsti sellesse sihtkohta sõitmises pausi. Foto: Peeter Kümmel /Sakala

Viljandist ei pääse uuel nädalal enam otseteed Põltsamaale, sest teisel pool maakonna piiri, Jõgevamaa servas läheb remonti Käspre sild.


Seetõttu lüheneb ajutiselt üks Viljandimaa bussiliin, mis käib Viljandi ja Põltsamaa vahet. Kõigil teistel liiklejatel on valida, kas keerata Kolga-Jaani juurest vasakule ja teha Põltsamaale pääsemiseks 25-kilomeetrine vonklev tiir või võtta varem teine suund mööda põhimaanteed ning sõita Võhma kaudu.

Viljandi maavalitsuse teatel ei sõida 16. augustist 1. septembrini Viljandist
Põltsamaale buss number 23. See keerab otsa ringi maakonna piiril
Adra peatuses. Siiski, ehitajast sõltuvalt võib tavapärane marsruut taastuda varem.

Maavalitsuse arenguosakonna peaspetsialist Eva Sisask ütles, et ümbersõit mööda kitsaid külavaheteid lisaks 56 kilomeetri pikkusele bussiteekonnale on ligikaudu 25 kilomeetrit.

«Arvestades remondi lühikest kestust, omavalitsuse ettepanekut ja valitsevat finantsolukorda, tuleb inimestel remondi ajal kasutada Põltsamaale saamiseks muid võimalusi,» lausus ta.

Sisask soovitas Viljandist Põltsamaale sõita Võhma kaudu, mis teeb bussiteekonna pikkuseks 59 kilomeetrit. Sel marsruudil liiklevad maavalitsuse teatel bussid number 37 ja 352.

Viljandi maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Tõnis Korts ütles, et kui maavalitsus oleks saanud planeeritavast remondist teada õigel ajal, jõudnuks bussi ümbersõidu tarvis riigilt raha taotleda.

«Meie lugesime seda juhuslikult ajakirjandusest,» lausus ta. «Korrektselt käitudes oleks töö tellija meid mullu informeerinud, et tuleval suvel on plaanis Käspre silla remont.»

Paraku tellija ehk maanteeamet seda Kortsu andmeil ei teinud.
Lõuna regionaalse maanteeameti peaspetsialist Tiit Korn ei osanud Viljandi maavalitsuse informeerimata jätmist põhjendada. «Tavaliselt teavitab töövõtja liikluse sulgemisest,» lausus ta.

Kuigi Viljandi maavalitsus andis teada, et buss ei sõida üle Käspre silla 16. augustist, märkis Korn, et tõenäoliselt suletakse liiklus siiski paar päeva hiljem.
«Töövõtja, aktsiaselts Skanska EMV soovis liikluse sulgeda kaheks nädalaks, kuid loodame, et see nii kaua aega ei võta,» sõnas peaspetsialist. «Lepingusse sai kirja üks nädal, kuid ehitaja ei pannud seda tähele.»

Skanska EMV sillaehituse valdkonna juhi Kalvi Krassi ütlemist mööda on firma oma tööplaane alltöövõtjatega konkretiseerinud ning nõnda piirdub liikluse sulgemine siiski ühe nädalaga.

«Leping on ikkagi ülimuslik,» nentis ta. «Plaanime liikluse Käspre sillal sulgeda 20.—27. augustini.»

Küsimusele, miks ei teatanud Skanska EMV Viljandi maavalitsusele silla remondist ning liikluse sulgemisest, vastas Krass, et kahjuks jäi see tõesti tegemata.

«Sild asub kahe maakonna piiril, Jõgeva poolega sai räägitud,» lausus ta. «Tuleb tunnistada, et Viljandi maavalitsus jäi informeerimata. Vähemasti on katkestus nüüd lühem, kui algul kavatsesime.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles