Välu: Rahvas aitas linnal otsustada

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uueveski orgu viivad betoontrepid on lagunenud ja ohtlikud.
Uueveski orgu viivad betoontrepid on lagunenud ja ohtlikud. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Linnavalitsuses töötab terve hulk tähtsaid ametnikke, kes vastutavad selle eest, et elu Viljandis sujuks. Et teed ja pargid oleksid korras, koolimajad soojad, tänavad valgustatud ning järverand puhas. Ent ükskõik kui tublid nad ka poleks, nad ei pruugi kõiki linna murekohti märgata. Seepärast leidsid linnaisad, et ka rahvas peab saama oma kodulinna paremaks muutmisel sõna sekka öelda.

Nii eraldati linnaeelarvest 30 000 eurot, mille saatuse määramine jäeti elanike otsustada. Inimesed said pakkuda, mida selle raha eest linnas paremaks muuta võiks. Laekunud ideedest valiti välja kümme paremat ning kuni neljapäevani võisid kõik vähemalt 16-aastased linnakodanikud oma lemmiku eest hääle anda.

Kõige rohkem hääli kogus mõte teha korda Uueveski oru lagunenud trepid. Loodetavasti said kaasavaks eelarveks nimetatud ettevõtmisest innustust nii linnaisad kui rahvas ning sääraseid ideekonkursse korratakse ka järgmistel aastatel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles