Keskmaa leivad nihkuvad tasapisi ühise kapi poole

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ene Saar ja Ando Kiviberg
Ene Saar ja Ando Kiviberg Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi valla ja linna juhid on siseministeeriumi konsultatsiooniprogrammis juba mõnda aega vahetanud mõtteid võimaliku ühinemise üle. Nüüd ollakse valmis astuma järgmist sammu, mis tähendab seda, et suure tõenäosusega teeb vallavolikogu veel vana aasta sees linnavolikogule ettepaneku hakata ametlikult liitumiskõnelusi pidama.

See loob teoreetilise võimaluse, et kolme aasta pärast, mil on järgmised kohalikud valimised, sulatatakse Viljandimaa keskosa üheks. Nii vallavanem Ene Saar kui linnapea Ando Kiviberg peavad ühinemist vajalikuks ja loogiliseks perspektiiviks. Samas ei julge kumbki neist kindlalt ennustada, millal haldusreform võiks tõeks saada.

Ene Saar, kui tõenäoliseks te peate, et Viljandi vald ja linn hakkavad veel enne järgmisi valimisi ametlikult liitumise üle läbi rääkima?

Et me ei ole seda ametlikult vallavalitsuses ja -volikogus arutanud, saan praegu väljendada üksnes oma isiklikku seisukohta. Aga jah, olen üsna kindel, et vallavolikogu on valmis linnavolikogule veel sel aastal läbirääkimisteks ettepaneku tegema. Siis jääb oodata kuu või paar, et linn vastaks. Küllap nad aktsepteerivad seda algatust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles