Viljandlased ei viitsi otsustada

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

Samal ajal kui Viljandi võimuliit peab oma lipukirjaks avatud ja kaasavat juhtimisstiili, annavad linlased mõista, et pole otsuste langetamises osalemisest huvitatud.

Sel sügisel volikogu algatusel esimest korda katsetatava kaasava eelarve ideevõistluse hääletus jõuab homme lõpule. Paraku püsis veel eile oht, et algatus tuleb nurjunuks tunnistada, sest sellel oli osalenud liiga vähe kodanikke.

Kaasava eelarve hääletusel on õigus kaasa lüüa kõigil vähemalt 16-aastastel inimestel, kelle nimi on kantud Viljandi elanike registrisse. Selliseid isikuid on rae andmetel praegu veidi üle 15 200. Eile pärastlõunaks oli neist vaevunud osalusdemokraatia vormis väljapakutud mõtete vahel valikut tegema 330 ehk napilt paar protsenti. Häälte koguarv oli siiski veidi üle 500, sest igaüks võib poolehoidu väljendada kuni kolmele võistlevale mõttele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles