Tudeng tuleb rääkima erinevatest Venemaadest

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõkkeõhtutel kõlasid lisaks vene klassikute luuletustele eesti rahvalaulud. Lõkke ääres võis aimata vene hinge.
Lõkkeõhtutel kõlasid lisaks vene klassikute luuletustele eesti rahvalaulud. Lõkke ääres võis aimata vene hinge. Foto: Oleg Aleksejev

Täna õhtul on Viljandi linnaraamatukogu teisel korrusel Ameerika nurgas võimalik kohtuda tudengiga, kes on käinud mitu korda Venemaad avastamas ja soovib oma avastusi teistega jagada.

Tartu ülikooli etnoloogia üliõpilane Laura Jamsja on pool aastat õppinud Voroneži riiklikus ülikoolis ning osales tänavu suvel etnoloogilistel välitöödel Tatarstani Vabariigis ja arheoloogilisel ekspeditsioonil Siberis. «Räägin erinevatest Venemaadest, millega mul on kokkupuude olnud.»

Jamsja ütlemist mööda viib ta inimesed kohtumisõhtul reisile neisse piirkondadesse, kus on käinud. Ta rääkis, et üritab välja tuua nende paikade ja seal nähtud inimeste mitmekesisust. «Kui loeme uudiseid, käib sealt palju Venemaad läbi, aga enamasti mõeldakse selle all riigiduuma, Putini ja tema lähikondsete otsuseid. Mina tahaksin rääkida inimlikust Venemaast ning anda sellele teistsuguse näo. Venemaa on väga mitmekülgne.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles