Kuulutada võib küll kõvasti, aga müük näitab ikka nigelaid numbreid

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Laura» on talunik Taivo Jaaksoo sõnul eestlaste seas populaarne kartulisort. Seda müüvad paljud talumehed ka lehekuulutuse abil, küsides kilo eest enamasti 25 senti. Kojuvedu on hinna sees.
«Laura» on talunik Taivo Jaaksoo sõnul eestlaste seas populaarne kartulisort. Seda müüvad paljud talumehed ka lehekuulutuse abil, küsides kilo eest enamasti 25 senti. Kojuvedu on hinna sees. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kartulimüük pole viimasel ajal enam põllumehe põlist rikkust kinnitanud, sest enamik inimesi eelistab kartuleid osta poest väikeste koguste kaupa.  

«Müük läks viimati hästi sel aastal, kui euro tuli. Siis miskipärast oli hea hind ja raha jäi kätte ka,» ütles Karksi valla Äriküla küla Nahkru talu peremees Taivo Jaaksoo ning lisas naljatamisi, et kui seda hinda ette teaks, siis kasvataks ilmselt ainult nendel headel aastatel.

Tegelikult on põllumehel kartulikasvatus Jaaksoo sõnutsi suisa veres. «Kunagi kasvatas neid isa. Lapsepõlves ma küll vihkasin seda, kui neid jälle sorteerima pidi, aga nüüd on asi kuidagi pinget pakkuma hakanud. Ilus ju vaadata, kuidas kevadel read vaikselt täis tulevad,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles