Kindlustus korvab tormi tehtud kahju

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kindlustuselt saadud raha aitab tormiga äralennanud katuse asemele uue panna.
Kindlustuselt saadud raha aitab tormiga äralennanud katuse asemele uue panna. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Piksekaitsesüsteem ei ole eramute puhul küll kohustuslik, kuid on kindlasti soovitatav, eelkõige hajaasustusega piirkonnas. Samuti võib palju abi olla eluasemekindlustusest.


Nagu ütles Ifi varakindlustuse tootejuht Merko Kimsto, hinnatakse pikselöögi tõenäosust küll väga väikeseks, kuid probleemid tekivad ikkagi siis, kui kahju käes. «Seepärast soovitame majaomanikel mõelda nii piksemaandusele kui valida oma kodule ja varale kõige laiema kaitsega kindlustuse.»

Piksevarda paigaldamisel on mõistlik kasutada professionaalide abi: siis on kindel, et see saab paika kõikide nõuete kohaselt.

Kindlustada on võimalik ka sisustust

ERGO Kindlustuse kommunikatsioonijuht Anu Vahtra-Hellat nentis, et kindlustuse hind oleneb nii kodu omadustest kui valitud paketist. «Minimaalne võimalus on kindlustada kodu tulekahju vastu, kuid võib juurde võtta veel sisustuse kindlustuse.

Sel juhul maksab kindlustus kinni ka näiteks äikesest kahjustada saanud digiboksi.»
Merko Kimsto juhtis samuti tähelepanu sellele, et kodutehnika häired hüvitatakse üksnes siis, kui on tehtud sisustuse kindlustus. «Kõige odavam pakett korvab vaid tuleõnnetusest sündinud kahju.»

Sel aastal palju kahjunõudeid

Voolukõikumise suhtes on eriti tundlikud televiisorid ja arvutid, seepärast tuleks need äikseliste ilmadega kindlasti vooluvõrgust välja tõmmata või soetada seadmed, mis kodust elektrisüsteemi äikese eest kaitsevad.

Tänavu ERGO Kindlustusse laekunud umbes 60 tormikahjunõudest on voolukõikumistest tingitud elektriseadmete häirete eest siiski ainult mõni üksik. Enamikul juhtudel on ikka tuul katust kahjustanud või on katuse katki teinud sellele langenud puud ja oksad.

Ka Ifile on sel suvel esitatud mitukümmend tugevast tuulest ja äikesest tingitud kahjuteadet ning peamiselt on kahju tekitanud tuul, mis on tõstnud majadelt katuseid, murdnud puid ja pillutanud lahtisi esemeid. Samuti on murdunud puud lõhkunud hooneid ja sõidukeid.

Ifi esindajad rõhutasid, et kahjustatud kodust või asjadest tuleks pilti teha — see lihtsustab kindlustusfirmadega asjaajamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles