Välu: Teatrimaja saab uue kostüümi

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ugala teatris tuleb põhjalik remont.
Ugala teatris tuleb põhjalik remont. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kes ei teaks Viljandis Valuoja orus kõrguvat punastest tellistest Ugala teatrit. Eemalt vaadates näeb see välja nagu mõni uhke kuningaloss. Oi kui palju vahvaid etendusi seal pikkade aastate jooksul mängitud on! Kindlasti oled päris mitut ka ise vaatamas käinud.

Kui näitlejad saavad igas uues lavastuses selga uutmoodi kostüümid, siis teatrimajal on seljas ikka seesama kuub, mis talle sündides anti. Ehk siis lood on sedaviisi, et meie armas teater vajab hädasti remonti – nii seest kui väljast.

Viimaste aastakümnete jooksul on tehnika nõnda palju arenenud, et Ugala makid, prožektorid ja lava pöörlema panevad mootorid jäävad ajale jalgu. Kujuta ette, et sinu nutitelefoni asemel oleks toanurgas üks krussis juhtme ja numbrikettaga kolakas, arvutiga saaks mängida ainult ühte veidrat ussimängu ning lastesaateid tuleks vaadata tikutoosisuuruselt mustvalgelt ekraanilt. Tagatipuks peaksid iga päev seljas kandma räbalateks kulunud sipupükse. Päris ebamugav olukord, kas pole?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles