Toiduliit tõstab eestimaist aujärjele

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Eesti toiduliidu juhataja Sirje Potisepp on veendunud, et Eesti elanik peaks eelistama kodumaist toitu.
Eesti toiduliidu juhataja Sirje Potisepp on veendunud, et Eesti elanik peaks eelistama kodumaist toitu. Foto: Toomas Huik / Postimees

Eesti toiduliit algatas kampaania «Soeta eestimaist, toeta eestimaist!», millega kutsub üles tarbima novembris võimaluse piires üksnes eestimaist toitu.

Algatuse kaugem eesmärk on suurendada kodumaise osa toidukorvis kuni 80 protsendini.

«Toidusektor seisab juba mitmendat kuud silmitsi väljakutsetega, mille on tekitanud keeruline välispoliitiline olukord,» ütles toiduliidu juhataja Sirje Potisepp. «Hulk ettevõtteid on leidnud Venemaa asemele uusi perspektiivseid turge, aga oluline on siiski see, et kohalik tarbija tunnetaks, kuidas tema ostuotsused mõjutavad Eesti põllumeeste ja toidutootjate käekäiku.»

Tagasi üles