Linn proovib Tallinna tänava maja heaga katuse alla saada

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuule käes kummituslikult plagiseva koormakattega kaetud majal on lootust lõpuks ehtne katus kaitseks saada.
Tuule käes kummituslikult plagiseva koormakattega kaetud majal on lootust lõpuks ehtne katus kaitseks saada. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kevadest saadik tellingutega ümbritsetud Tallinna tänav 8 maja Viljandis on endiselt katuseta, aga majaomaniku poeg Aleksander Laane tegutseb nüüd nii, nagu muinsuskaitsjad õigeks peavad.

Kuigi linnavalitsus on proovinud nii hea kui kurjaga, kaitseb Tallinna ja Tartu tänava nurgal muinsuskaitsealal seisvat maja katuse asemel kile, sest Aleksander Laane pole esitanud nõuetekohast projekti. Viljandi peaarhitekt Laur Pihel ütles, et Laane otsib praegu projekteerijat, kes selle lõpuks ära teeks.

Piheli teada oli Laanel teisipäeval ühe projekteerijaga kokkusaamine ning peaarhitekt oli talle soovitanud veel mõnda inimest Viljandist. «Ühesõnaga, asi liigub. Ma ei näe, et meie oleksime vägikaigast vedanud – nõudsime lihtsalt seaduse täitmist, muud midagi,» ütles Pihel ning lisas, et linnal pole olnud võimalustki kuidagi teisiti toimida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles