Maapiirkonnad vajavad kiiret internetiühendust

, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi riigi infosüsteemide osakonna nõunik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivo Lepp
Aivo Lepp Foto: Erakogu

ILMSELT EI PEA paljusid enam veenma, et internetiühendus on Eestis töövahend igal pool. Teisalt leidub veel piirkondi, mis on kvaliteetse internetiühendusega ebaühtlaselt kaetud.

Me ei pea leppima sellega, et töövahend on maal kehvasti kättesaadav. Kui me tõepoolest tahame, et meie maapiirkonnad oleksid elujõulised ning atraktiivsed elu- ja töökeskkonnad, peame leidma võimalusi uudsetest tehnoloogiatest võimalikult palju kasu saada.

Sideühendused on hädavajalik vahend ettevõtjatele. Eelkõige väikeettevõtjatele, kes sõltuvad kiirest internetiühendusest, sest peavad olema kontaktis teiste ettevõtjate või oma klientidega. Kohalikul või välisel potentsiaalil põhinev väikeettevõtlus, uudsed tooted ja teenused või uudsed lahendused tööhõive suurendamiseks on otseselt seotud tänapäevaste sideühenduste võimalustega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles