Juubilari anarhiline algus

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusringhäälingu kultuuriportaali juhataja ja üks Eesti hinnatumaid muusikakriitikuid Valner Valme tegi kaheksakümnendate aastate lõpul ja üheksakümnendate aastate algul punkbändi Pööloy Gläänz. Vasakpoolne foto on aastast 1990. Parempoolsel, tänavu tehtul, on ta koos tütar Biankaga.
Rahvusringhäälingu kultuuriportaali juhataja ja üks Eesti hinnatumaid muusikakriitikuid Valner Valme tegi kaheksakümnendate aastate lõpul ja üheksakümnendate aastate algul punkbändi Pööloy Gläänz. Vasakpoolne foto on aastast 1990. Parempoolsel, tänavu tehtul, on ta koos tütar Biankaga. Foto: Erakogu

Laupäeval tähistab Viljandis klubis Alibi oma 25. aastapäeva kollektiiv nimega Pööloy Gläänz. 1989. aasta sügisel alguse saanud bändi originaalkoosseisust on praeguseks alles vaid üks liige: praegune laulja, varem basskitarri mänginud Meelis Sarv.

Aastate jooksul on ansamblist läbi käinud umbes 30 meest, kontserte on antud ligi 400.

Pööloy Gläänzi algkoosseisu kuulusid peale Meelis Sarve veel laulja Valner Valme, kitarristid Kalev Pulk ja Kuuno Kuusik ning trummar Margus Saar. Üle 20 aasta astub ka see koosseis Alibis üles. Trumme mängib Saare asemel küll pärast teda kollektiiviga ühinenud Lauri Sommer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles