Tipu küla elanikud said kokku koolimaja juures

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomaa veerele vana Tipu koolimaja õuele kogunes nii endisi kui praegusi külaelanikke ja nende järeltulijaid.
Soomaa veerele vana Tipu koolimaja õuele kogunes nii endisi kui praegusi külaelanikke ja nende järeltulijaid. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pärast nelja-aastast vaheaega kogunesid Tipu küla elanikud, sõbrad ja kaasamõtlejad laupäeval punase koolimaja juurde, et maha pidada kokkutulek «Tere, Tipu!».


Juba kuuendat korda aset leidval kokkutulekul oli seekord rohkemgi osalejaid, kui korraldajad olid oodanud.

Mittetulundusühingu Tipu Looduskool juhi Dagmar Hoderi sõnul arvestati, et tulla võib 80 inimest, kuid tegelikult oli külalisi 120 ringis.

Oli endisi ja praegusi külaelanikke, nende järeltulijaid, Soomaa rahvuspargis tegutsevaid vabatahtlikke ja mittetulundusühingu liikmeid.

Soomaa veerel vana Tipu koolimaja õuel leidis aset palju rõõmsaid taaskohtumisi ning vesteti palju mälestusi. Nende mälestuseks, kellele jäi nelja aasta tagune kokkutulek viimaseks, tehti väike leinaseisak.

Kõpu vallavanem Tõnu Kiviloo kinkis oma sõnavõtu ajal Tipu küla noorimale elanikule, kolmeaastasele Kairile väikese sinimustvalge lipu ja avaldas lootust, et seda ei tule enam kunagi lakka heinte alla peita.

«Loodame, et nii pikalt, kuni siia toob tee ja korstnatest tuleb suitsu, tuleb ka noori inimesi Tipu külla juurde või tagasi elama,» sõnas vallavanem. «Kuni küla elab, elavad ka Tipu, Kõpu ja Soomaa.»

Kokkutulek jätkus tantsu, laulu ja meenutuste jagamisega. Koolimaja õuele kaetud pika laua ääres sai süüa suppi, mis Hoovi talu perenaise Anne Nurga juhatusel oli valmis keedetud sajaliitrises pajas. Mekiti ka omatehtud küpsetisi.

Kokkutulekut «Tere, Tipu!» korraldatakse iga nelja aasta tagant, esimene oli 1990. aasta 18. augustil.

Mittetulundusühing Tipu Looduskool organiseeris seda üritust esimest korda. Varem korraldasid kokkutulekut kohalikud elanikud Kõpu valla kaasabil.

Dagmar Hoderi sõnul on praegu Tipus aasta läbi 20—22 elanikku, neile lisanduvad suvekodude kasutajad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles