Sotsiaalne hoolivus nakkas

, Viljandi hambakliiniku juhataja sotsiaaldemokraatide esindaja Viljandi linnavalitsuses
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülle Lumi
Ülle Lumi Foto: Erakogu

KALLE JENTSI 7. novembri Sakalas ilmunud hambaraviteemalist lugu edasi arendades tänan kõigepealt lähenevaid valimisi, mis on hambaravihüvitise strateegiliste valikute arutelu aktuaalseks muutnud. Mulle tundub, et oma osa selles on valitsuskoalitsiooni jõudnud sotsiaaldemokraatidel, kelle sotsiaalne hoolivus aitab märgata mõnda järjekordset ühiskonna vajadust, nagu hambaravihüvitise kehtestamist.

Olen töötanud eri tervishoiuvaldkondade juhina üle 17 aasta. Mäletan, kuidas 2009. aastast alates vähenes tunduvalt hambaravihüvitise saajate ring ning haigekassa kordas aina, et majanduslanguse ajal kaotatud hambaravihüvitiste taastamine ei tule kõne allagi. Alles selle aasta teisel poolel võis kuulda haigekassa ja sotsiaalministeeriumi seisukohta, et hambaravikorraldust tuleks muuta ning kõne alla tuleva hüvitise suuruseks võiks alates 2016. aastast olla maksimaalselt 30 eurot aastas.

LISAKS PIKALE staažile tervishoius on mul peaaegu sama pikk kogemus linnavolikogus, eelkõige sotsiaalkomisjoni töös. Selle aja jooksul olen näinud, kui palju meie arste lahkub välismaale, ning kogenud, kuidas meie kohapealse arstkonna, aga ka õdede vapper kaardivägi vananeb. Kuidas meditsiin iga aastaga struktuurselt kallimaks muutub ja kuidas see kõik lihtsa inimese rahakoti sisu kahandab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles