Kolga-Jaani kaalub koolivõrgu uutmist

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leie põhikoolis, mille hoone on alles 20 aastat vana, käib sel õppeaastal 40 õpilast. Samas majas asuvad ka Leie raamatukogu, lasteaed ning noortekeskus.
Leie põhikoolis, mille hoone on alles 20 aastat vana, käib sel õppeaastal 40 õpilast. Samas majas asuvad ka Leie raamatukogu, lasteaed ning noortekeskus. Foto: Marko Saarm / Sakala

Et Kolga-Jaani vallas on laste arv tugevasti kahanenud ja haridusvõrk ootab uuendus­kuuri, kutsutakse täna Kolga-Jaani rahvamajja selle üle aru pidama kõiki lapsevanemaid ja huvilisi.

Vallavanem Kalevi Kauri sõnul tuleb haridusreformi kaaluda, sest valla kahes koolis jääb lastest vajaka. Leie põhikoolis käib 40 ja Kolga-Jaanis 67 õpilast. «Sündimus väheneb ja peame vaatama, kuidas saaksime tulevikus paremini toime tulla,» selgitas Kaur.

Ta rõhutas, et pole öelnud, et midagi ära kaob või kinni pannakse. Konverents on esimene etapp uutmise arutelus. Võimalikest variantidest, mis käiku võiksid minna, vallavanem veel ei rääkinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles