Arkaadia aia majade ehitus lükati käima

Karl-Eduard Salumäe
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arkaadia aias on ehitus käima lükatud, aga majade valmimiseni läheb aega.
Arkaadia aias on ehitus käima lükatud, aga majade valmimiseni läheb aega. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Viljandi kesklinnas Arkaadia aias algas kahe maja ehitus, mis esialgsete plaanide järgi pidi pihta hakkama juunis.


Linnavalitsus andis kahe maja ehitamise loa 3. mail. Kopp löödi kohe maasse, kuid selleks, et teha mullatöid juba varem saadud trassiehitusloaga. Ehitama pidid töömehed hakkama juunikuu saabudes, ent vahepeal tekkis seisak.

Hoonestaja, osaühingu Baltest Consult juhatuse liige Mark Orav rääkis, et majad tehakse valmis ilma pikemate pausideta. Sellegipoolest jätkub töid tuleva aasta juunini.

«Praegu pannakse vaiasid maasse,» kirjeldas ta tegevuse käiku. «Novembri lõpuks on hooned püsti pandud, detsembris ja jaanuaris tegeleme siseviimistlusega, veebruaris ja märtsis tööd seisavad ning mais ja juunis valmivad kõnniteed.»

Arkaadia aed 4 äri- ja eluhoone ning Väike-Turu tänav 8-a kortermaja kogupind on Orava sõnul 850 ruutmeetrit, millest äripind võtab enda alla 200 ruutmeetrit ning ülejäänud jaotub viie korteri vahel.

Uusehitised hakkavad Orava kirjelduse kohaselt välja nägema üldjoontes samasugused kui nende eelkäijad teisel pool jalakäijate tänavat. Hoonete arhitekt on Sven Viires, kelle projekteeritud on ka eelmised kaks Arkaadia aeda ehitatud maja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles