Taanlaste lilla karu õpetab lapsi üksteisest hoolima

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jakobsoni kooli õpetaja Rita Moori sõnul kasutatakse teemakaarte, et lapsed üritaksid mõista, mida tegelased pildil tunnevad, ja pakkuda välja, kuidas olukorda lahendada.
Jakobsoni kooli õpetaja Rita Moori sõnul kasutatakse teemakaarte, et lapsed üritaksid mõista, mida tegelased pildil tunnevad, ja pakkuda välja, kuidas olukorda lahendada. Foto: Marko Saarm / Sakala

Projekt «Kiusamisest vaba lasteaed ja kool», mida Eestis juhib lastekaitse liit, on osutunud ääretult menukaks: sellega on liitunud 397 lasteaeda ja jalg on saadud ka rohkem kui paarikümne kooli ukse vahele.

Maailma Terviseorganisatsiooni avaldatud uurimuses «Health Behaviour in School-aged Children (HBSC) 2009-2010» küsitleti lapsi muu hulgas kiusamise teemal. Vastustest selgus, et 49 protsenti 11-aastastest lastest oli vähemalt korra mõne kuu jooksul koolis kiusatud. 13-aastaste seas oli see näitaja 46 ja 15-aastaste seas 27 protsenti.

Eesti sai 11-aastaste laste kiusamises Euroopa ja Põhja-Ameerika riikide seas neljanda koha. Meid edestasid vaid Läti, Leedu ja Belgia. Meile järgnes pooleprotsendilise vahega Ukraina.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles