Sööme sõnu: Ja seitsmendal päeval puhkas ta puhkamisest

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Üllar Priks / Sakala

Mõnikord on sedasi, et oled nädal otsa toimekas. Üks töövõit ajab teist taga ja enesekindlus paisub nagu vanaema pirukataigen. Sellised nädalad, nii harva või tihti, kui mul neid on, sunnivad laupäeval teistmoodi tegus olema. Ning siis ärkad pühapäeval sooviga maailm puldist hääletu peale vajutada ja diivanil tekki mähituna hästi aeglaselt silmi pilgutada.

Aga mitte pikalt. Tuleb ju puhkamisestki korralikult välja puhata ja iseendale nii-öelda pai teha. Alustuseks looge enda ümber mõnus, rahulik ja turvaline olemine. Mulle sobib selleks imevaiksel nivool «Maahommiku» saadete järelvaatamine. Peagi on elutahe komandeeringust tagasi ja hommikul kükitavat mannatera mänginud magu valmis rikkalikuks sööminguks.

Kui poeskäiguga venitate, võib olukord minna suisa nii hulluks, et aju käsib kõik riiulid ostukärusse tühjaks kraapida. Ärge alluge provokatsioonile. Aitab teile ühest roast küll, aga see olgu meelikosutavalt maitsev ja rammus ning seda olgu nii palju, et puudu ei tuleks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles