Välu: Märka muret ja hooli kaaslastest!

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetaja Ene Sarapi mälestuseks süüdati kooli ukse ees küünlad.
Õpetaja Ene Sarapi mälestuseks süüdati kooli ukse ees küünlad. Foto: Elmo Riig / Sakala

Esmaspäeval juhtus Paalalinna koolis midagi nii hirmsat, et sellest on seniajani raske aru saada. Viljandi on ju alati olnud rahulik ja turvaline paik. Kui see tänavu 1. septembril koolirahu pealinna tiitliga pärjati, ei osanud keegi arvata, et vähem kui kahe kuu pärast kaotab õpetaja klassiruumis relva läbi elu.

Mujal maailmas pole säärased õudused enam kaugeltki uus asi. Seni olime neist tragöödiatest kuulnud aga ainult uudistesaadete kaudu. Kõik need olid aset leidnud kusagil teises maailma otsas ja justkui mitte päriselt. Nüüd aga sündis kõik siinsamas ja puudutas meid kõiki.

Seda, miks Paalalinna koolis kõik nõnda läks, nagu läks, teab arvatavasti ainult see õnnetu poiss, kes päästikule vajutas. Tagantjärele targutamisest ja süüdistamisest pole mingit kasu – õpetajat see tagasi ei too. Küll aga saab igaüks teha kõik endast oleneva, et niisuguseid asju enam ei juhtuks. Selleks tuleb lihtsalt olla tähelepanelikum ja rohkem hoolida inimestest, kes meie ümber on.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles