Süütu kogus alkoholi süütus kommis näitab hingeõhus hetkeks joovet

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala / tootjad

Uskumatu! Üllatav! Kas tõesti on alkohol sees kompvekkides, mis on mõeldud eelkõige lastele? Nõnda imestasime koos kolleegidega, kui uurisime maiusepakke, millele trükitud kirbukirjast saab infot toote koostisosade kohta. Piiritus. Brändi. Sekka ka muud alkoholi.

Lihtsa vaevaga leidsime poest paarkümmend maiust, mille ühe komponendina on kasutatud alkoholi. Ostsime neist katse tarvis 18. Seejärel kutsusime appi politseiniku koos taadeldud alkomeetriga, et proovida järele, kas ja kui palju tekib sellist magusat süües hingeõhku alkoholi.

Mitu eksperimendis osalejat ütles, et toidu tegemisel kasutatav alkohol lõpuks lendub. Ju on ka kommidest alkohol haihtunud, arvasid nad. Katse aga näitas, et enamikes maiustes väike kogus alkoholi siiski säilib. Ma ei pea siinkohal silmas vaid täiskasvanutele mõeldud liköörikomme. Ka suuresti just lastele toodetavatest kommidest pole alkohol päris kadunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles