Lahendus sõltub arstide otsusest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna Ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Kaire Hänilene (vasakul) sõnul sõltub arstide otsusest, kas õpetaja tapmises kahtlustatavale noormehele tuleb kohtus nõuda karistust või sundravile saatmist. Fotol vasakul on Lõuna prefektuuri kriminaalbüroo juht Meelis Saarepuu.
Lõuna Ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Kaire Hänilene (vasakul) sõnul sõltub arstide otsusest, kas õpetaja tapmises kahtlustatavale noormehele tuleb kohtus nõuda karistust või sundravile saatmist. Fotol vasakul on Lõuna prefektuuri kriminaalbüroo juht Meelis Saarepuu. Foto: Margus Ansu / Postimees

Vähem kui 24 tundi pärast Paalalinna koolis olnud tulistamist politseikambrist Jämejala psühhiaatriakliinikusse ravile viidud nooruki edasine saatus sõltub paljuski arstide otsusest.

Teisipäeva õhtul lubati uurijal 15-aastast Vahurit küll küsitleda, kuid uurimise lõpetamiseks sellest ei piisa. Prokurör Kaire Hänilene hinnangul tuleks noormeest tõenäoliselt veel mitu korda üle kuulata, enne kui toimikuga võiks kohtusse minna.

Millal ja kas noormeest saab uuesti küsitleda, pole praegu teada, sest arstide hinnangul vajab ta viivitamatut ravi ning talle tuleb teha ka kohtupsühholoogia ja -psühhiaatria ekspertiis. Hänilene sõnas, et uurimise jätkamiseks on vaja saada ka arstidelt hinnang, kas noorukit tabas haigus pärast juhtumit või olid tal probleemid juba varem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles