Mulgi rattaralli võidu napsas Sigvard Kukk

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sigvard Kukk
Sigvard Kukk Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Pühapäeval esimest korda sõidetud Mulgi rattarallil võitis finišiheitluse paar aastat tagasi profispordist loobunud Sigvard Kukk, kes edestas mõne sentimeetriga Erki Pütsepa ja Rein Taaramäed.

Kukk tunnistas, et ei uskunud lõpumeetriteni, et võiks võita. “Keskendusin sellele, et ma finišeerides midagi valesti ei teeks,” sõnas võitja pärast lõpetamist. Finišisprindis pidi ta arvestama viie konkurendiga, kes olid koos võitjaga konkurentidelt eest ära saanud.

Kukk tundis rõõmu, et suutis edestada välisklubides sõitvaid konkurente. “Pütsep on sprinterina tugev ja sellise tasemega sõidul on ka Taaramäe finišis väga arvestatav tegija,” sõnas ta.

Rein Taaramäe tunnistas, et soovis sel sõidul end just finišis proovile panna ja seetõttu ei olnud tal plaaniski kasutada oma tavalist taktikat ning üritada mõni kilomeeter enne lõppu konkurentidelt eest ära sõita. Samuti tunnistas Taaramäe, et keset sõitu konkurentide püüdmiseks tehtud kiirendus andis kogu lõpus tunda, sest vahepealne kiirendus võttis rattamehe väga võhmale.

Mulgi rattaralli alguses sai ülejäänud konkurentidelt eest ära väike grupp rattureid, kuhu võistluse peamisteks favoriitideks peetud ratturid ei kuulunud. Esimese vahefiniši võitu püüdma läinute ja pikaks ajaks kokku jäänud gruppi kuulusid Indrek Rannama, Joonas Jõgi, Karl Juudas, Henrijs Vimba, viljandlane Marko Holtsmann ja kaks trassil olnud vahefinišit võitnud Gabriel Leppik.

83 kilomeetri pikkuse distantsi teise poolel tegi peagrupi ees kiirenduse Taaramäe ning temaga suutsid liituda Sigvard Kukk ja kolmanda vahefiniši võitnud Erki Pütsep. Algsest liidrite grupist ei jõudnud aga lõpuni eesotsas vastu pidada Vimba, Holtsmann ning Leppik.

Kuke selgitusel oli suve ühel kuumimal päeval olnud sõit ratturite jaoks üsna karm katsumus. “Algus oli hea, kuid sõidu jooksul hakkas päike tapma ja tekkis ülekuumenemine,” nentis ta. “Kõik paagid said kiiresti tühjaks.”

Kui sõit oleks mõnevõrra pikem olnud, oleks Kukel enda sõnul olnud väga raske välisklubides treenivate meeste vastu saada. “Saan nende (Pütsep ja Taaramäe) vastu siis kui sõit on lühike, ilm tuuletu ning sõidu iseloom selline, et mul kõiki sulgi kohe ära kitkuta,” rääkis Kukk.

Rein Taaramäe jäi rahule sellega, et Tour de France´i katkestamise põhjustanud valus kannakõõlus ei andnud ennast sõidu jooksul kordagi tunda. Enne Mulgi rattarallit oli ta teinud jala testimiseks ka mitu pikka ja edukat treeningut ning nüüd julges ta arvata, et jalg on terve.

Enesetunne polnud Cofidise profiklubisse kuuluval ratturil võistluse ajal aga eriti hea, kuid see tegi talle pigem head meelt. “Vorm peab alles tulema ja tuleb ka,” oli ta 28. augustil algavaks Vueltaks valmistuv Taaramäe kindel.


MULGI RATTARALLI ESIKUUIK
1. Sigvard Kukk
2. Erki Pütsep
3. Rein Taaramäe
4. Indrek Rannama
5. Joonas Jõgi
6. Karl Juudas
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles