Pilk Polli õunaaeda ja -hoidlasse

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoidlas poolteise soojakraadi juures on üksteise kõrval ja peal kolmsada kilo õunu mahutavad konteinerid, millel on kirjas nii korjaja kui sordi nimi. Fotol on Neeme Univer.
Hoidlas poolteise soojakraadi juures on üksteise kõrval ja peal kolmsada kilo õunu mahutavad konteinerid, millel on kirjas nii korjaja kui sordi nimi. Fotol on Neeme Univer. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui kümnest tuhandest katsetusest ühe väärt õunasordi saab, on hästi. Väga õnneliku käega aretaja võib saada ehk isegi paar-kolm sorti.

Polli aiandusuuringute keskuse õunviljaliste ja pookealuste töörühma teaduri Neeme Univeri meenutust mööda oli vist aasta 1998, kui nad koos isa, sama töörühma projektijuhi Toivo Univeriga panid kokku kaks sorti – mõlemad sellised «Sidrunkollase taliõuna» maitsega ehk «Antoonovka»-laadsed. Soov oli saada Eestis vastupidav kärntõvekindel taliõunasort.

Tulemus annab ennast oodata

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles