Martti Välk teenis Prantsusmaal kolmanda koha

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
viljandlane Martti Välk (ees) teenis Prantsusmaal peetud ühepäevasõidul kolmanda koha.
viljandlane Martti Välk (ees) teenis Prantsusmaal peetud ühepäevasõidul kolmanda koha. Foto: Erakogu

Kolmapäeval Prantsumaal Saint Hilaire de Riezis sõidetud amatöörratturite 90-kilomeetrisel ühepäevasõidul sai viljandlane Martti Välk kolmanda koha. Teine samas EC Mayenne klubis sõitev Viljandi rattaklubi kasvandik Markus Paas oli tehniliste probleemide tõttu sunnitud katkestama.


Kohe algul pääsesid peagrupist minema kaks Prantsuse juunioride koondislast, kes suutsid kättevõidetud edumaad ka lõpuni hoida.

«Martti sõnul oli tal oluliselt parem enesetunne kui varasematel startidel,» vahendas Viljandi rattaklubi treener Marek Johanson noormehe sõnu.

Kogu võistluse aktiivselt sõitnud Martti Välk hoidis ennast grupi ees ning läks arvukate eestminemise üritustega kaasa. 15 kilomeetrit enne lõppu õnnestus tal koos seitsme kaaslasega peagrupist ära sõita.

«Kaheksal jooksikul jagus üksmeelt veel 13 kilomeetriks, siis algas passimine ja paugutamine,» kirjeldas võistluse käiku Johanson. «Otsustav spurt tehti 300 meetrit enne lõppu ning teravaima sprindiga sai hakkama Martti Välk, kes edestas konkurente rattapikkusega.»

Juuli lõpul Prantsusmaa amatöörklubi EC Mayenne’iga liitunud Martti Välgule oli see esimene kord poodiumile tõusta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles