Anonüümne alkohoolik: ravimatut haigust saab ise kontrollida

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anonüümsete alkohoolikute kohta ei saa öelda, et nad on oma haigusest üle saanud. Kui nad enda kallal pidevalt tööd ei tee, võivad nad väga kergesti endisele teele tagasi sattuda.
Anonüümsete alkohoolikute kohta ei saa öelda, et nad on oma haigusest üle saanud. Kui nad enda kallal pidevalt tööd ei tee, võivad nad väga kergesti endisele teele tagasi sattuda. Foto: Elmo Riig / Sakala (montaaž)

Kuigi linnapildis pole ebatavaline näha inimesi, kes, õllepurk käes, mööda tänavaid tuigerdavad ning bussiootepaviljone hõivavad, leidub palju ka neid, kes säärased eluviisid kõrvale on suutnud heita. Neid ühendab siiski üks ja sama asi. Nad põevad ravimatut haigust — alkoholismi.

Sellise haiguse all kannatavad inimesed ei saa viinakuradi kutsest täielikult vabaks mitte kunagi, aga nad saavad seda ise kontrollida. Esmatähtis on, et alkohoolik oma probleemi endale tunnistaks. Kuigi see võib nii mõnelegi mehele või naisele au pihta käia ning tähendada allaandmise tõdemist, ei suuda ükski teine viis panna inimest astuma esimest sammu kainema elu poole. Oma abikäe sellel teel on nõus ulatama Anonüümsed Alkohoolikud (AA).

Koosolekutel käivad enamasti mehed

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles