Välu: Tervislik koolilõuna

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Söögivahetunnil tuleb kõht kenasti täis süüa, siis läheb ka õppimine ladusamalt.
Söögivahetunnil tuleb kõht kenasti täis süüa, siis läheb ka õppimine ladusamalt. Foto: Marko Saarm / Sakala

Eks pikkadel koolipäevadel lähe kõigil kõht tühjaks.

Mõned tormavad siis vahetunni ajal kusagile putkasse ja ostavad sealt šokolaadi, krõpse või küpsiseid, aga ega see tark tegu ole. Igasugused maiustused ja kiirtoidud on küll väga mõnusad vahest harva mekutamiseks, kuid selleks, et su organism kõik vajalikud ained kätte saaks, tuleb iga päev süüa tervislikku ja mitmekülgset toitu.

Selle jaoks tegutsevad kõikide koolide juures sööklad. Nende menüüd on just nii kokku pandud, et söök tasakaalustatud ja samal ajal maitsev oleks. Et kvaliteetne söök õpilaste lauale võimalikult soodsa hinnaga jõuaks, toetab riik neid sööklaid ka rahaliselt. Tegelikult on suisa sedasi, et põhikooli õpilased ei pea koolilõuna eest ise sentigi välja käima. Tuleva aasta jaanuarist läheb aga olukord veelgi paremaks, sest toetussummasid suurendatakse nii palju, et ka kõik gümnaasiumiastmes õppijad edaspidi tasuta süüa saavad. Riik annab selleks kolm miljonit eurot. See on väga suur summa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles