Loomakaitsjad kutsuvad lemmikuid steriliseerima

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sigimisvõimeta koerad on rahulikud ja püsivad kodus.
Sigimisvõimeta koerad on rahulikud ja püsivad kodus. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eestimaa loomakaitse liit (ELL), Varjupaikade mittetulundusühing ja Tartu kodutute loomade varjupaik korraldavad eilsest kuni oktoobri lõpuni ühiskampaania «Munad maha!», mille eesmärk on propageerida koerte ja kasside steriliseerimist ja kastreerimist.

ELL kutsub loomaomanikke üles oma lemmikuid viljatuks tegema, sest see hoiab ära soovimatute järglaste sünni, tänavaloomade arvu kasvu ning nendest vabanemise julmal viisil, teatas asutus BNS-ile. Teavitustöö käigus jagatakse Viljandi, Pärnu, Valga, Võru, Tartu ja Lääne-Virumaa loomade varjupaikades vastavat informatsiooni ning oma ala spetsialistid lükkavad ümber loomaomanike seas levivaid müüte sellise operatsiooni kahjulikkusest.

Viljandi, Valga, Võru, Pärnu ja Rakvere loomade hoiupaiku ühendava Varjupaikade mittetulundusühingu juhi Triinu Priksi sõnul kuuluvad nende varjupaigad loomakaitse liitu ja see kohustab neid veelgi rangemalt järgima halastuse ning hoolivuse põhimõtteid. «Me ei soovi ruumipuuduse tõttu ühtegi looma eutaneerida, kuid ühiskonna teadlikkuse kasvades antakse aina enam tänaval uitavatest loomadest teada ja see seab varjupaigad suure surve alla,» tõdes Priks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles