Tondilossid võivad saada hansapeoks viisaka pakendi

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laidoneri platsi äärne ilus, ent lagunev torniga maja on Viljandile häbi teinud juba aastaid. Et hoone hansapäevade külalistel silma ei riivaks, võidakse selle fassaad suve hakul pildiga katta.
Laidoneri platsi äärne ilus, ent lagunev torniga maja on Viljandile häbi teinud juba aastaid. Et hoone hansapäevade külalistel silma ei riivaks, võidakse selle fassaad suve hakul pildiga katta. Foto: Marko Saarm / Sakala (montaaž)

Viljandi raekojas idaneb idee katta tuleval suvel rahvusvaheliste hansapäevade ajaks vanalinnas enim silma riivavad tondilossid kangaga, millele on trükitud sama hoone korrastatud fassaadi pilt.

Linnavalitsuse avalike suhete ja turismiameti juhataja Johan-Kristjan Konovalov rääkis, et välismaa suurlinnades on sageli kombeks katta ajaloolised hooned restaureerimise ajaks tellingutele kinnitatud kattega, millele on kantud maja kujutis. Lisaks sellele, et kangas kaitseb tänaval liikujaid ülalt pudeneva ehitusprahi eest, annab see möödujatele ettekujutuse, milline hakkab ehitis välja nägema pärast kordategemist.

Kaks koledat

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles