Repliik: Protestijate hääletoru

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Piirak
Siim Piirak Foto: Kenno Soo

Võrkude võrgus leidub hulganisti huvitavaid liikumisi. Üks neist, mis väärib esiletõstmist, asub lehel Avaaz.org. See on ülemaailmseid kodanikualgatusi koondav organisatsioon, mis üritab maakeeli öeldes muuta maailma.

Üheks oma võiduks kümnete algatuste ja päästmiste seas peab Avaaz seda, et ta koondas 2,6 miljonit liiget ja avaldas ministritele survet, mille tulemusena keelati Euroopas mesilasi tapvad pestitsiidid aastani 2015. Praegu kogub see organisatsioon allkirju, et Vaiksesse ookeani tekiks Mehhiko-suurune kaitseala. Raha kogub ta näiteks selleks, et päästa orangutane väljasuremisest. Avaazi liikmed loodavad osta maad ja hoida seda – nagu nad kirjutavad – kasumiahnete ettevõtete kätte langemisest.

Kahtlemata on niisugune ühendus intrigeeriv. Loosungid on tal kõlavad ja eesmärgid ilusad ning asjaolu, et ta suudab koguda miljonite inimeste hääli, vaimustav.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles