Pigitäppidega sõidukid annavad pesulatele tööd

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siller Auto pesija Aita Sander eemaldab pigiplekke eemaldusvahendi ja survepesuga.
Siller Auto pesija Aita Sander eemaldab pigiplekke eemaldusvahendi ja survepesuga. Foto: Peeter Kümmel /Sakala

Viimase kuu aja jooksul on enamik autopesulate kliente mures pigiplekkide pärast ning raske on leida autot, millel musti piisku pole.

«Pigiplekke on kõigil pesulasse tulnud autodel,» tõdes osaühingu Siller Auto järelteeninduse juhataja Elar Palusoo. Ta lisas, et iga sõidukiomanik ei pööra neile tähelepanu. Mustalt autolt plekid välja ei paista, hõbedasel värvil torkavad kahjustused aga hästi silma.

Elar Palusoo sõnul oleneb pesula tööpäev tavaliselt ilmast: kui väljas on porine, tuleb rahvast rohkem. Hoolimata ilusast ilmast on Siller Auto käsipesulas praegu vabu aegu harva ning pigiplekke on tulnud eemaldada kogu juulikuu.*

Ka Motomaxi autopesula juhataja Tõnu Kaasik tõdes, et tänavu on pigiplekkidega hädas olijaid väga palju, umbes kaheksa klienti kümnest.

«Mõni veel mõtleb, kas eemaldada plekid kohe või sügisel,» ütles Tõnu Kaasik. Kui praegu auto puhtaks teha teha, võib see kuumade ilmade jätkudes ju uuesti mustaks saada. Sügiseks peaks pigipritsimise aeg läbi olema.

Kaasiku sõnul on pigiga rohkem tegemist hoopistükkis talvel, sest naastrehvidega koguneb pigiudu samamoodi auto külge nagu kuuma ilmaga. Kaasik peab Eesti tänavate ja teede seisukorda halvaks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles