Tartu kiirabi paneb inimesed avalikes kohtades põlvili

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sihtasutuse Tartu Kiirabi koolitusjuht Andras Laugamets rääkis, et viimase viie aasta jooksul on elustamisvõtted lihtsamaks muutunud ning neid oleks eluliselt tähtis teada võimalikult paljudel.
Sihtasutuse Tartu Kiirabi koolitusjuht Andras Laugamets rääkis, et viimase viie aasta jooksul on elustamisvõtted lihtsamaks muutunud ning neid oleks eluliselt tähtis teada võimalikult paljudel. Foto: Margus Ansu / Postimees

Homme saab igaüks, kes satub näiteks Viljandi turuhoonesse värsket kala või siis hoopis Abja-Paluoja Konsumisse piima ostma, proovida, kuidas ootamatult seiskunud südamega inimesele uut eluvõimalust anda.

Aktsioon «Sinu käed päästavad elu» on sihtasutuse Tartu Kiirabi viis tähistada üle-euroopalist südame taaskäivitamise päeva, mida tähistatakse 16. oktoobril. Kui eelmisel aastal õpetati avalikes kohtades elustamisvõtteid vaid Tartus, siis tänavu on see laienenud kõikjale, kus paiknevad Tartu kiirabibrigaadid – sealhulgas Viljandisse, Abja-Paluojale ja Suure-Jaani.

Tartus suudeti eelmisel aastal põlvili panna umbes 1200 inimest, kes said aimu kõrvalseisja tegutsemisest südame äkksurma korral – seda tehti 15 asutuses veerandsaja aktivisti abiga. Homme tahetakse panna kogu Tartu kiirabi teeninduspiirkonnas, mis hõlmab 14 linna või asulat, nukkude rinnakorvile vajutama umbes 4000 möödakäijat – seda juba 70 mannekeeni ning saja vabatahtliku abiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles