Viljandimaa veinitegu läks külma nahka

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veiniks viinamarju kasvatavatel talunikel oli tänavu ikaldus. Peegi-Kuressaare talu perenaine Taisia Peek, kes kasvatab majaseina ääres söögimarju, rõõmustas aga kena saagi üle.
Veiniks viinamarju kasvatavatel talunikel oli tänavu ikaldus. Peegi-Kuressaare talu perenaine Taisia Peek, kes kasvatab majaseina ääres söögimarju, rõõmustas aga kena saagi üle. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandimaa suuremad viinamarjakasvatajad, kes soovivad tulevikus veini tootma hakata, seisid tänavu silmitsi ikaldusega.

«Kevad tegi minu põllul «Rondo» sordi õitele liiga ja erilist saaki ei tulnud. Seega jääb veinitegu ära,» nentis Halliste valla Mulgi küla Mulgiveski talu peremees Aivar Pehme, kelle väljadel kasvab praegu 1500 viinapuud.

Sama häda möönis Võrtsjärve külje all Kivilõppe külas Viinapuu talus tänavu Eesti suurima viinamarjakasvanduse rajanud Kairi Kärner.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles