Keio Kits võitis koduse võistluse

, jooksu korraldaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keio Kits
Keio Kits Foto: Elmo Riig / Sakala

Laupäeval teoks saanud 12. Holstre—Paistu maanteejooksu võitis kohalik mees Keio Kits ja kiireim naine oli Grete Tõnne.

Pikalt püsinud 30-kraadine leitsak oli jooksupäevaks asendunud igati eestimaise 25-kraadise suveilmaga. Holstre koolimaja ees ootas starti viie kilomeetri pikkusele distantsile 92 inimest. Eelmise aasta kümnest tugevamast oli kohal seitse meest eesotsas võitja Margus Pirksaarega. Tollelt ihkas revanši kohalik jooksja Keio Kits.

Kohe stardis läks teistel eest ära viieliikmeline grupp, kuhu kuulusid Keio Kits, Margus Pirksaar, Jaan Jänes, Keijo Priks ja Raivo Nõmm. Esimese kilomeetri läbisid nad ajaga 3.03 ja järgmise kilomeetri ajaga 3.07. Seejärel hakkas Keio Kits konkurentidelt eest libisema. Peagi jäi teda jälitavast nelikust maha Raivo Nõmm.

Liidri järel asusid kohti jagama Keijo Priks, Margus Pirksaar ja Jaan Jänes.
Poolteist kilomeetrit enne lõppu, kui jooksjad väikselt kruusalõigult taas asfaldile pöörasid, seisis ees kilomeetrine tõus. Liider Keio Kits kasvatas seal ligi kahekümnesekundilist edu jälitajate ees veel kümne sekundi võrra.

Teise koha heitluses võttis lõputõusu eel tempotegemise enda peale suusataja Keijo Priks. Suvised treeningud aitasid kiirust säilitada raja raskeimas osas ning Jaan Jänes ja Margus Pirksaar hakkasid temast iga sammuga maha jääma. Lõpusirgel oli tema edu juba üpris turvaline.

Keio Kitse ja Keijo Priksi järel sai kolmanda koha Jaan Jänes.

Naistest tegid ilusa jooksu Eesti maaülikooli spordiklubi esindaja Grete Tõnne ja Staieri liige Anneli Vaher. Mõlemad on treeninguid aasta-aastalt üha tõsisemalt võtnud ja selle kinnituseks on ka Grete Tõnne seekordne võit uue rajarekordiga 19.11.

Rohkem kui minuti parandas isiklikku rekordit ka võitjale tugevat konkurentsi pakkunud Anneli Vaher, keda lõpuks jäi liidrist lahutama seitse sekundit. Kolmanda naisena jõudis finišisse Anneli Lenk.

Üritus algas traditsiooniliselt lastejooksudega. Puna sai palgele 64 noort spordisõpra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles