Sada hane jõuab kauem õhus püsida kui üks loll põõsas kükitada

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilus ja hirmutav korraga. Laugaste sillerdus nuumab silma, aga valesti astutud samm võib osutuda saatuslikuks.
Ilus ja hirmutav korraga. Laugaste sillerdus nuumab silma, aga valesti astutud samm võib osutuda saatuslikuks. Foto: Marko Saarm / Sakala

Põhjanaabrite juures maha sadanud lumi sunnib hanesid kohvreid pakkima ja vaikselt soojemate maade poole liikuma. Alanud sügisrände esimesteks puhkepeatusteks sobivad imeliselt Eesti sood ja rabad. Et reisisellidele võimalikult lähedale pääseda, otsustas Sakala delegatsioon eelmisel nädalal minna müttama Valgamaale Rubina soo laugaste vahele.

Haneparvi on üle linna lennanud juba mitu päeva järjest, seega on ootused neid õhtuks puhkama laskumas näha suured. Võtame suuna Helme vallas asuvale Rubina looduskaitsealale õhtul kella viie paiku. Et seal kandis pidavat pesitsema üle 80 linnuliigi, istun vaimusilmas juba rätsepaistes laukaserval ja lasen Ace Ventura kombel neil kõigil oma õlgadel kudrutada.

Ilm on päikseline ja soe, tuult peaaegu polegi. Mulle see loomulikult meeldib, aga fotograaf Marko ihkab vihma ja tormi. On ka põhjust: soodsaid olusid ära kasutades võivad haned kaugemale lõunasse jõudmiseks boksipeatuse üldse vahele jätta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles