Räägime asjadest, las kitsed jäävad lauta

Tiit Jürmann
, Viljandi linnavolikogu liige, Reformierakond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Jürmann
Tiit Jürmann Foto: Elmo Riig / Sakala

(Artikkel on ajendatud Kalle Jentsi 23. septembri Sakalas ilmunud loost «Kits on toas» ning Juhan-Mart Salumäe 26. septembri lehes avaldatud vastuartiklist «Kits kitseks, aga räägime asjast».)

ALUSTUSEKS LUBAN endale väikese mõttelennu ajaloo teemal. Teatavasti läbib ajalugu, enne kui ta lõplikult talletub, kolm etappi. Esimene etapp on, kui sündmus aset leiab, teine, kui see kirja pannakse, ja kolmas, kui seda proovitakse ümber kirjutada.

Lähiminevikku on raske ümber kirjutada, sest mälu, ka kollektiivne, on värske ja tegijad alles. Loomulikult võib midagi ununeda ja kindlasti ei väida ma, et 26. septembri Sakalas on linnavalitsuse esindaja hämanud või puusalt tulistanud. Väidan hoopis, et mõni oluline detail on jäänud tähelepanuta ja seetõttu võis lugejal tekkida mulje, nagu oleks tegija praegune linnavalitsus. Töövõitudeks tituleeritud tegude taga on ju tegelikult eelmine linnavalitsus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles