Wersalinka õpib tänavu lood selgeks Poolas

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Umbes tunniajase kontserdi jagu lugusid  õpitakse sel korral selgeks nädalapikkuses laagris Poolas Wasilkovis. Pilt on tehtud eelmisel aastal Suure-Jaanis aset leidnud laagris.
Umbes tunniajase kontserdi jagu lugusid õpitakse sel korral selgeks nädalapikkuses laagris Poolas Wasilkovis. Pilt on tehtud eelmisel aastal Suure-Jaanis aset leidnud laagris. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Suure-Jaani noored puhkpillimängijad osalevad viiendat aastat rahvusvahelises projektis «Rahvusvaheline noorte puhkpilliorkester Wersalinka».


17 Eesti noore kõrval teeb seekord kaasa orkestrante Poolast ja Valgevenest. Lisaks 42 noorele pillimeheke osaleb projektis 12 tantsutüdrukut. Koos dirigentide ja korraldajatega on sellesse kaasatud 65 inimest.

Orkestri peadirigent on poolakas Adam Wolanski, Eesti-poolne dirigent on Rein Vendla ning peakoreograaf Maria Gierasimiuk Poolast.

Rein Vendla selgitas, et teist aastat osalevad projektis tema õpilaste kõrval viis noort, kes õpivad puhkpilli Viljandi muusikakoolis, kuid elavad Suure-Jaani vallas. Kahel eelmisel suvel on orkestri harjutuslaagrit peetud Suure-Jaanis, enne seda kahel aastal Poolas.

Umbes tunniajase kontserdi jagu lugusid osalevate maade autoritelt ja tuntud palade orkestriseadetest õpitakse sel korral selgeks nädalapikkuses laagris Poolas Wasilkovis, kus kogunetakse 10. augustil. Osa palu kantakse ette tantsutüdrukute saatel ning koos esitatakse ka üks vigurmarss.

Traditsiooniliselt on orkester andnud kontserte kõigis osalevates maades. Eestis annab orkester neli täispikka kontserti ja osaleb ühel üritusel.

Wersalinkat saab näha
19. augustil kell 12 Sindi seltsimaja juures,
20. augustil kell 12 Tartus Raekoja platsil,
21. augustil kell 12 Viljandis Vabaduse platsil,
21. augustil kell 17 Suure-Jaani lauluväljakul.

Kõik kontserdid on vaatajatele tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles