Vaatlejad raiusid lindude sügisrände numbritesse

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sügisrändeks kogunevad haned
Sügisrändeks kogunevad haned Foto: Marko Saarm / Sakala

Eile tõmmati otsad kokku rahvusvahelistel linnuvaatluspäevadel. Enam kui 300 usinat Eesti linnuhuvilist luges eelmisel nädalavahetusel kokku ligi 400 000 lindu 158 liigist.

Sel aastal Luksemburgist koordineeritava suuraktsiooni keskkontorisse saadab Eesti entusiastidelt kogutud ja töödeldud materjalid edasi ornitoloogiaühing. Organisatsiooni kõneisiku ornitoloog Riho Kinksi seletust mööda on sellise mastaapse infokogumise organisatoorne pool olemuselt väga lihtne.

«Iga inimene võib minna õue ja linde vaadata. Paljud meile edastatud andmed on saadud näiteks aias töötades. Küll lendab mõni haneparv üle, küll siblivad varblased vagude vahel. Paned need võimalikult ligilähedase isendite arvuga kirja ja ongi tubli panus antud. Loomulikult on ka neid, kes jälgivad taevast päevad läbi ja üritavad võimalikult palju liike üles leida,» kirjeldas Kinks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles