Välu: Enne kartulit oli kaalikas

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaalikas on maitsev ja tervislik köögivili.
Kaalikas on maitsev ja tervislik köögivili. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Kas sina teadsid, et enne kui meie esivanemad kartulit sööma hakkasid, oli nende toidulaual aukohal hoopis kaalikas?

Kaalikas on üks väärt köögivili. Selles on palju C-vitamiini, mis aitab meie organismil külmetushaiguste vastu võidelda. Ja maitsev on kaalikas samuti. Seda võib süüa toorelt, keedetult, hautatult ja küpsetatuna.

Vanasti küpsetati kaalikat ahjus või suisa lõkketuhas. Mina pole lõkkes tehtut kaalikat proovinud, aga sel moel valminud kartul on küll väga maitsev. Võid teinekord ema-isaga matkal olles katsetada. Keerad köögiviljad fooliumi sisse ja peidad hõõguvate süte ligidale tuha alla. Pärast võtad tükikese võid ja näpuotsaga soola juurde. Keele viib alla!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles