Andmekaitsjad leidsid kolm head veebilehte ja ühe halva

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi valla (paremal) ja Suure-Jaani valla koduleht on tegelikult ühe ja sama arhitekti loodud, kuid ühelt leidsid andmekaitsjad üles peaaegu kogu soovitud info, teiselt aga vaid poole.
Viljandi valla (paremal) ja Suure-Jaani valla koduleht on tegelikult ühe ja sama arhitekti loodud, kuid ühelt leidsid andmekaitsjad üles peaaegu kogu soovitud info, teiselt aga vaid poole. Foto: Marko Saarm / Sakala

Abja, Halliste ja Viljandi valla veebileht on tublil tasemel, kuid Suure-Jaani oma suisa halb, selgub uuringust, mida tehes vaatasid andmekaitsjad üle kõik Eesti valdade ja linnade kodulehed.

Viljandimaa omavalitsuste veebilehed kuuluvad andmekaitse inspektsiooni korraldatud kümnepunktise uuringu põhjal enamasti rahuldavasse tsooni. Kolm valda on oma kodulehe vähemalt selle uuringu põhjal suutnud viia heale tasemele, kuid Suure-Jaaniga on lugu suisa halb. Kümnele küsimusele leidsid andmekaitsjad sealt neli ja pool vastust.

Ehkki enamikul linnadest ja valdadest on ühesuguse ülesehitusega koduleht, on info neil väga erinev. «See sõltub väga ametnikust, kes vallas või linnas on pandud veebilehega tegelema,» nentis Viljandi maavalitsuse arenguosakonna juhataja Kaupo Kase, kes on Eesti omavalitsustele mõeldud veebilehtede arhitekt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles