Vallikraav paljastas kahurikuulid

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arheoloog Eero Heinloo sõnul ootab tema töö põnevam osa ees siis, kui torustiku paigaldamisega jõutakse Lossi tänavale, ent juba kaevamise algul leiti vallikraavist kahurikuulid, mis pärinevad ilmselt XVII sajandist.
Arheoloog Eero Heinloo sõnul ootab tema töö põnevam osa ees siis, kui torustiku paigaldamisega jõutakse Lossi tänavale, ent juba kaevamise algul leiti vallikraavist kahurikuulid, mis pärinevad ilmselt XVII sajandist. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandis Lossi tänaval alanud torustikuehitus on vanalinna pinnasest päevavalgele toonud esimesed arheoloogilised leiud.

«Oleme natuke jõudnud kaevata vallikraavi nõlva ja selle põhja,» lausus objektil arheoloogilist järelevalvet tegev Eero Heinloo. «Esialgu on põhjast välja tulnud paar kivikuuli, mis on ilmselt Poola-Rootsi sõdade ajast XVII sajandi esimesest veerandist.»

Põnevam osa ootab Lossi tänaval

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles