Üks küsimus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siret Rutiku
Siret Rutiku Foto: Tartu Ülikool

Kui aastal 2008 pakkus Tartu ülikool avatud ülikooli vormis õppida soovijaile kõrghariduse esimeses astmes 34 õppekava, siis tänavu 12. Tartu ülikooli õppeosakonna juhataja Siret Rutiku, millest niisugune erinevus tuleneb ning kas see ei lähe vastuollu pidevõppe ideega?

Esiteks on vähenenud õppekavade koguarv ja selle taustal paratamatult ka avatud ülikooli õppevormis pakutavate õppekavade arv. Teiseks põhjuseks oli kõrgharidusreform. Selle käivitamise algul oli palju segadust ja teadmatust ning sellest tingitult ei kuulutatud ülikoolis varasemast suurema hulga õppekavade puhul avatud ülikooli vormis vastuvõttu välja.

Ülikool vaatab igal aastal üle, millistes õppekavades ja millistes õppevormides vastuvõtt välja kuulutatakse. Nüüdseks on ka kõrgharidusreformist tulenenud muudatused ja uued tingimused kõigile selgemad ning sellel taustal ülikool otsustab, millistes õppekavades avatud ülikooli vormis vastuvõtt uuesti välja kuulutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles