Riigikogus algas töö eelarvega

, riigikogu põhiseaduskomisjoni liige Reformierakond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peep Aru
Peep Aru Foto: Elmo Riig / Sakala

RIIGIKOKKU JÕUDIS Taavi Rõivase valitsuse ettevalmistatud riigieelarve. Peaminister nimetas selle kindlustunde eelarveks, head valitsemispartnerid progressi eelarveks, opositsioon vahe-eelarveks. Heal lapsel on ikka mitu nime. Igal juhul on valitsus teinud kõvasti tööd ning riigikogule üle antud eelarve jätkab Eesti elu parandamist ja ühtlasi rahanduslikult konservatiivset joont.

Kevadel ametisse asunud valitsuskoalitsiooni kritiseeriti liigses ambitsioonikuses. Meid kahtlustati selles, et antud lubaduste täitmiseks tuleb loobuda konservatiivse eelarve poliitikast. Skeptikute kiuste saavad lubadused täidetud ja eelarve on koostatud vastutustundlikult. Valitsussektoris plaanitakse struktuurseks ülejäägiks 0,8 protsenti sisemajanduse kogutoodangust (SKT), kevadine prognoos näitas selle suuruseks 0,2 protsenti.

Nõustun peaministriga, et riigieelarve põhirõhk on kindlustunde tagamisel, seda nii riigikaitse kui inimeste majandusliku heaolu kaudu. Ukrainas toimuv näitab eredalt, kuidas julgeolekusse panustamist ei tohi alahinnata. Kaitsevõimet ja sisejulgeolekut tuleb tugevdada ka eelarves.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles