Politsei korraldas taksodele lauskontrolli

Karl-Eduard Salumäe
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontrolli käigus avastati mitu plommimata taksomeetrit, mida saab kliendi vastu kurjalt ära kasutada.
Kontrolli käigus avastati mitu plommimata taksomeetrit, mida saab kliendi vastu kurjalt ära kasutada. Foto: CISSE NOORMETS

Politsei- ja piirivalveameti korrakaitsepolitsei osakonna jalgrattapatrull kontrollis pärimusmuusika festivali ajal ka taksosid ja avastas mitmesuguseid erinõuete rikkumisi.


Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Tuuli Härsoni sõnul autode tehnilise seisukorraga üldiselt probleeme polnud, kuid puudusi leiti taksomeetrite seadistuses ja tariifides. Väärteomenetlust alustati siiski vaid ühel juhul, mil taksol oli palju vajakajäämisi nii liiklusohutuse kui kliendi seisukohast.

«Oli mitu juhtumit, et taksomeeter oli nõuetekohaselt plommimata, mis tähendab, et ei saa välistada selle omavolilist ümberseadistamist või lisaseadmete, nagu taksoarve kordistaja paigaldamist,» rääkis Härson. «Samuti oli hinnakirjas vaid üks tariif, kuid taksomeeter oli seadistatud viiele tariifile. Sellisel juhul ei saa klient aru, millise tariifi alusel tegelikult sõiduteenust osutatakse.»

Üldjuhul juhtis politsei puudujääkidele tähelepanu ja suunas sõidukid erakorralisele taksoülevaatusele. Nõuete vastu eksinud taksojuhid said korralduse töö puuduste kõrvaldamiseni peatada.

Anonüümseks jääda soovinud taksojuhi sõnul saadeti reede õhtul koju paarkümmend taksot. «Näiteks Centrum Takso autodest jäi ainult üks sõitma,» teadis ta öelda.

Taksojuhi meelest noriti palju pisikeste puuduste kallal, mis kellelegi liiga ei tee. «Minu peale käratati selle pärast, et ooteaja tasuks oli hinnakirjas märgitud neli krooni minut, aga taksopassis 240 krooni tund. Kedagi ei huvitanud, et see sama välja teeb,» avaldas sohver pahameelt.

Tema meelest pingutati reidiga üle.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles